Közös Hivatal
 
Az 1992. január 1-vel önállósuló Tarjánpuszta nem rendelkezett hivatali  épülettel. Először a volt iskola épületének két apró helyiségében fogadtuk az ügyfeleket. Az iskolai élet beindításakor átköltöztünk a volt kultúrház épületébe.
Ezzel egy időben elkezdődött a volt víztározó épületének felújítása. Fél év múlva, a munkálatok elkészültével, birtokba vehettük a kétszintes épületet. Azóta szép, esztétikus környezetben tudjuk fogadni a hozzánk forduló lakosokat, ügyfeleket.
A 2002-es Önkormányzati választások után Bakonypéterddel és Győrasszonyfával karöltve Körjegyzőségi Hivatalt hoztunk létre tarjánpusztai központtal.

2010-ben jogszabályváltozás miatt az addig jól működő körjegyzőségi Hivatal felbomlott. Mondhatnám azt is, hogy hárman három felé mentünk. 
Magunkról: 

Tarjánpuszta község Écs és Ravazd községekkel gondolta a továbblépést. Hárman létrehoztuk az Écsi közös Önkormányzati Hivatalt Écs székhellyel. Tarjánpusztán és Ravazd községben kirendeltség működik. 
A Hivatal közös ügyeit Écsen, a települések saját ügyeit mindhárom községben helyben intézik. 
Az elmúlt évek tapasztalata alapján nagyon jól választottunk. Mind a hivatali, mind az Önkormányzati ügyek zökkenőmentesen zajlanak továbbra is. 

A Közös Hivatal dolgozói:
dr Bertalanné Józsa Judit jegyző Tel.: 06 203 206 539
Dobosné Jukli Anikó gazdálkodási főelőadó Tel.: 06 203 171 011
Némethné Szabó Ildikó Tel.: 554-067
   
Tomozi Miklós igazgatási főelőadó nyugdíjban
Ügyfélfogadás:

Hétfőtől csütörtökig  08-16 óráig
Pénteken  08-14 óráig
 
Kedves Honlaplátogató!

Örömmel értesítem a kedves Tarjánpusztai Lakosokat, hogy 2015-től közös hivatalunk bővülni fog.
A választásokat követően Veszprémvarsány és Lázi községek azzal kerestek meg bennünket, hogy szeretnének csatlakozni az általunk kialakított közös hivatalhoz. 
Ennek érdekében minden ebben érdekelt hivatal Képviselő-testületi határozattal megerősítette szándékát, mely szerint csatlakozni szeretnének az Écs, Ravazd és Tarjánpuszta községek által korábban létrehozott közös hivatalhoz. 
Mi is meghoztuk a befogadásra tett képviselő-testületi határozatainkat. 
Következő lésként - együttes ülés keretében - megalkottuk az alapszabályunkat és a működésre vonatkozó szerződésünket. 
Jelenleg a csatlakozó településeken folyik a hivatali struktúrát kialakítása. Ezzel egy időben pedig az Államkincstárnál kezdeményeztük az immár 5 települést magába foglaló Közös Hivatal törzskönyvi bejegyzését. 
Remélhetően zökkenőmentes lesz az átálás az új hivatali struktúrára. 
Természetesen Tarjánpusztán továbbra is működik a Hivatal, az Écsi közös Önkormányzati Hivatal Kirendeltségeként. 

Tájékoztatásul és szíves tudomásul vétel végett:

2014. november 23-án Kálmán Józsefné polgármester
 
2015.

Január 1-ével immár öt település összefogásával működik az Écsi Közös Önkormányzati Hivatal Écsi székhellyel, és 5 kirendeltséggel. 
A dolgozók zökkenőmentesen és rugalmasan oldották meg a megnövekedett feladatokat. 

Kálmán Józsefné polgármester
 
2016.
 
2016.-ban is folytatódott az öt település alkotta Écsi Közös Önkormányzati Hivatal munkája. 
Munkatársaink felkészülten és készségesen fodják az az ügyfeleket a folyamatosan változó jogszabályok adta környezetben. 
 
Kálmán Józsefné polgármester
 
2017. 
 
Közös Hivatalunk nem csak külsejében újult meg, hanem az emeleti tárgyaló is, amely új padozatot kapott. A meglévő székek, asztalok csiszolása, festése is elkezdődött. 
 
Kálmán Józsefné polgármester
 
2018. 
 
Jelentős esztendő kezdődött el a Hivatal és az Önkormányzat életében. január 1.-én csatlakoztunk az ASP rendszerhez. Immár országos rendszer keretében folyik a pénzügyi elszámolás, az iktatás, az adók elszámolása.