2017-es bejegyzések: 
 
Óvodával kapcsolatos dokumentumok:
 
 
 
 
 
Óvoda történet

Tarjánpusztán óvoda 1978 ota működik.
 
Ettől az évtől 1999. szeptember 24-ig az óvoda úgynevezett,, félnapos óvoda "volt egy csoportszobával, a Kápolnával egybeépített helyiségben, csodálatos környezetben megbújva. 
Ezt az épületet - benne az óvoda helyiségével együtt - az állam egyházi kártalanítás címén a Bencés Rend javára visszaadta.
1993-ban szerződést kötöttünk a Renddel az épület visszaadásáról, és az Egyházi kártalanítás összegéről először 2 millió majd  az ido múlásával 4 millió forintról.

1997-ben. februárjában került a Miniszterelnöki Hivatal egyeztető bizottsága elé a Tarjánpusztán visszaadandó óvoda helyiség kártalanítása.
Ezen a tárgyaláson kértük - AZ 1993-ban megkötött szerződés és az egyeztető tárgyalás között eltelt 4 évre való tekintettel, és arra a tényre való tekintettel , hogy a pénzt csak 1998. márciusától  kaphattuk meg -, hogy a kártalanítás összegét 8 millió forintban állapítsa meg a Bizottság.
Fenti érvekre és a tárgyalás előtti napokban beadott indítványunkra pozitiv döntést hozott az Egyeztető Bizottság, így 8 millió forint kártalanítást állapított meg Tarjánpuszta Község Önkormányzata javára, óvoda építése céljából.

Természetesen nem tétlenkedtünk a szerződés megkötésétől a tényleges kifizetés időszakáig eltelt időszakban sem.
Megterveztettük az új óvoda épületét, saját erőből tető ala tettük az épületet. Mint utóbb kiderült ez a tettünk is hozzájárult a fent említett tárgyalás sikeréhez, ugyanúgy, mint az, hogy a Pannonhalmi Bencés Rend Elöljárói a visszakért ingatlanok sorában az első helyre sorolták a Tarjánpusztán levő ingatlanukat.
Köszönet érte.

A rendelkezésre állo 8 millió forintból befejeződött a már megkezdett építkezés.
1999. szeptember 24-en szentmisével kezdődő, futballrangadóval végződő falunap keretében dr. Várszegi Asztrik - Dr. Sólymos Szilveszter OSB, Bócz Boldizsár OSB kíséretében - felszentelte az épületet, így kis lakói Melinda és Ibolya ovo nénikkel, Gabi dajka nénivel  és Mónika étkezési felelőssel birtokba vehették az ,, egész " napos óvodát.

2005-ben a gyermeklétszám csökkenése és a Finanszírozás átalakítása miatt a meglévő iskolánkban megszüntettük az oktatást.
Ezután Győrasszonyfával közösen láttuk el az oktatási feladatokat, mégpedig úgy, hogy Győrasszonyfa 8 osztályos oktatás keretében fogadta a mi iskolásainkat, mi pedig az óvodásaikat láttuk, látjuk el.
 
2006-ban eredetileg zöldre festett  óvoda megújult, a több száz négyzetméteres udvart kerítéssel bekerítettük. Gyümölcsfákat, díszbokrokat ültetve, padok, asztalok, gyermekjátékok kihelyezésével igazi,, második otthont "tudtunk varázsolni a kis lakóknak.

Szerencsére a két településen egyre több lesz az óvodás korú gyermek, illetve várhatóan igény van a bölcsődés gyermekek elhelyezésére.
Ennek érdekében az óvoda tetőterét beépítve, összességében plusz 210 négyzetméteren 2 csoportszobával mosdóval, kis melegítőkonyhával, előterekkel, lépcsőházzal,  raktárral bővülve újból megújult óvodánk, immár a tetőtérbe elköltözve.

Óvodánk felszerelése folyamatosan bővül, szépítjük környezetünket. A játékok megújítása a követlező feladat. 2013-tól az állam áttért a feladat tipusú finanszírozásra. 
Annak érdekében, hogy a feladatalapú finaszírozást maximálisan ki tudjuk használni és a törvényi előírásoknak is meg tudjunk felelni, társulás által irányított önálló költségvetési intézményként működik óvodánk és bölcsődénk. 
E társulást Győrasszonyfa és Tarjánpuszta községek hozták létre. 

Király Bálintné óvó néni 2014-ben elbúcsúzott intézményünktől. Egészségi állapotára való tekintettel nyugalomba vonult. 
Ezúton is szeretnénk megköszönni a munkáját. 

2014. szeptember 1-től Éles Marika frissen diplomázott Győrasszonyfán élő óvó néni pályázata nyert a meghirdetett álláspályázatra beadott pályázatok közül. 


Óvodánk neve: Napsugár Óvoda
Vezető Óvónő: Németh Lászlóné Melinda óvo néni
Telefonszáma  az óvodának: 06 202 052 363
2015.

Óvodánk továbbra is társulásban működik. A Győrasszonyfáról érkező gyermekekkel együtt 27 gyermek jár az intézménybe.
Ebben az esztendőben a konyhában új vízmelegítő került felszerelésre. Kicseréltük a 16 éve működő és közben elhasználódott csaptelepeket. 
Zuhanyzót alakítottunk a dolgozóknak, eleget téve a jogszabályi elvárásoknak. 
A  folyamatos működés biztosított. 

Kálmán Józsefné
 
Óvodánkban változás történt. Németh Lászlóné, Melinda Óvó Néni nyugdíjba vonulása előtti felmentési idejét tölti. 
Ezúton is köszönjük a gyerekek körében végzett lelkiismeretes munkáját. 
A munkában eltöltött 40 év alatt számos kisgyermek köszönheti Neki azt az útravalót amit  nekik adott.